dimecres, 22 d’abril del 2015

Noves troballes de Neandertals

Aquesta setmana s'han publicat a la prestigiosa revista "Journal of Human Evolution" les darreres troballes de restes de Neandertals a la cova del Gegant de Sitges. Un equip científic coordinat per Montse Sanz i Joan Daura, investigadors del Grup de Recerca del Quaternari, de la Universitat de Barcelona han trobat les restes humanes infantils més antigues de Catalunya. En concret es tracta d'una mandíbula i d'un húmer d'un nen neandertal amb una edat de 5 anys. Les analítiques realitzades ens permeten saber que les restes trobades tindrien una antiguitat d'uns 55.000 anys.

Amb aquestes darreres troballes ja son cinc les restes de l'home de neandertal aparegudes a la cova del Gegant: una mandíbula d'un jove d'uns 15 anys (de la que en podem veure una reproducció a l'exposició Neandertals a Catalunya), una dent d'adult i una altra d'un menor, i l'húmer i la mandíbula que s'han presentat recentment. 





Fotografia d'Albert Bertran per El Periódico de Catalunya

Actualment l'exposició Neandertals a Catalunya la podeu visitar al Centre Can Oliver (Centre d'Art i d'Història Hernández Sanz) de Maó a Menorca fins el 7 de juny. Després l'exposició tornarà al Principat i durant aquest any 2015 la podreu veure a la Sala Montsuar de Lleida (IEI), i a la Sala Gòtica de Molins de Rei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada