divendres, 1 d’abril del 2016

Quan les pedres ens parlen, a Sant Boi de Llobregat

A partir de dijous 31 de març es pot visitar l'exposició "Quan les pedres ens parlen. Megalitisme a Catalunya" al Museu de Sant Boi de LlobregatEl muntatge expositiu es podrà veure fins el diumenge el 27 de maig.




Sota el nom de "Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya", el grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l'empresa de museologia Molècula acaba de produir la nova exposició que ben aviat estarà itinerant per tot el país. La mostra s'obrirà al públic el proper dijous 31 de març al Museu de Sant Boi de Llobregat.
"Quan les pedres ens parlen..." al Museu de Sant Boi de Llobregat

Els megàlits són unes de les restes arqueològiques més singulars del nostre passat. Els trobem repartits arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interès dels primers arqueòlegs. Qui i com els construïren? Per a què servien? On els podem trobar? Totes aquestes preguntes busquen respostes en aquesta exposició itinerant.


El comissariat científic de l'exposició ha anat a càrrec del Doctor Josep Tarrús i Galter, un dels principals especialistes en megàlits al nostre país. També s'ha comptat amb la col·laboració de nombrosos estudiosos com: la Dra. Maria Àngels Petit (UB);  els Drs. Eulàlia Subirà, Xavier Clop i Miquel Molist (UAB); el Dr. Joan B. López (UdL); el Dr. Ramon Viñas (URV); els arqueòlegs Pablo Martínez (CIPAG-UB) i Gerard Remolins (ReGiraRocs); i l'Albert Fàbrega (Divulgador científic).

També hem comptat amb la col·laboració de: El Museu Arqueològic de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida), l'Excel·lentísim Ajuntament de Canovelles, i el CIPAG. Així com de les empreses Schola Didàctica Activa, Arrago SL i ReGiraRocs SLU.


Properament, l'exposició es podrà veure al Museu Diocesà de Solsona, al Museu del Suro de Palafurgell, al Centre Cívic el Roure de Begues, i al Teatre-Auditori can Palots de Canovelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada