dimecres, 15 de gener del 2020

Temps de Pólvora a el Prat

Des del 20 de gener fins el 21 de març tenim una nova oportunitat per veure l'exposició "Temps de pólvora. La Reial i Militar Acadèmia de Matemàtiques de Barcelona" a la sala d'exposicions de l'edifici Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat. La mostra ha estat organitzada per l'Arxiu Municipal del Prat.


"Temps de pólvora. La Reial i Militar Acadèmia de Matemàtiques de Barcelonaés la nova exposició que el grup de recerca  acaba de produir DidPatri, amb la col·laboració de Molècula, i comissariada pel Dr. Francesc Xavier Hernández i Cardona, catedràtic de didàctica de la història de la Universitat de Barcelona. La mostra s'ha pogut veure al Museu de Rubí, a la sala polivalent del jaciment ibèric de ca n'Oliver de Museu de Cerdanyola del Vallès i a la Sala d'exposicions d'Olesa de Montserrat.


Temps de pólvora és una revisió didàctica de les construccions civils, religioses i militars d'època moderna (s. XVI-XVIII) que apareixen a partir de la introducció de la pólvora i les armes de foc. Amb aquest avenç tecnològic apareix la figura dels enginyers militars i la Reial i Militar Acadèmia de Matemàtiques de Barcelona. Els nous tècnics constructius militars també participaran en les obres públiques i civils (ponts, obres hidràuliques, ...) fomentats per l'estat, on implementaran nous recursos tècnics.




Disponible per a properes itineràncies a partir del mes d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada